индивидуален такси трансфер от София до

смолян

Извършваме трансфери от град София до град Смолян и обратно от град Смолян до град София. Смолян е град в Южна България и се намира в Переликско-Преспанския дял на Западни Родопи при голяма надморска височина – 1035 м. Отстои на 104 км южно от Пловдив и на 98 км западно от Кърджали. Смолян е един от най-дългите градове в България – близо 25 км, което се дължи на линейното му застрояване по поречието на река Черна. В Смолян има множество църкви, които представляват забележителност за посетителите. Други забележителности в Смолян са: Мерамовата, Сариевата и много други възрожденски къщи, художествената галерия, Али-бейският конак, Пангаловата къща, Mедникарската чаршия. Смолян е център на значими културни прояви – Национален фолклорен събор "Рожен", международните младежки фолклорни "Орфееви празници", международен младежки хип-хоп фънк фестивал Jam On It, международен пленер по живопис, Майски културни тържества, традиционния празник на кукерските и маскарадни игри "Песпонеделник" в с. Широка лъка и международен етно-джаз фестивал July Jazz.

 • времетраене: 3 часа и 38 минути
 • разстояние: 243 км.
 • Автомобил до 4 пътника цена:
  Ван до 6 пътника цена:
  Микробус до 8 пътника цена:
  Микробус до 16 пътника цена:

Резервирай своя трансфер сега

индивидуални пътнически трансфери до всяка точка в България

Информация за трансфера

Трансферът от София / Летище София до Смолян или от Смолян до София / Летище София, включва наем на кола, ван или микробус с шофьор, гориво и пътни такси. Цената за превоза е фиксирана и е за целия автомобил, ван или микробус. Може да поръчате трансфер чрез формата за резервация. Ние ще се свържем с вас за уточняване на детайлите и потвърждение.

трансфер от софия до смолян

Добре дошли в Смолян

Ако чувате акорди от лирата на Орфей или виждате девойка в родопска носия да крачи към скалата наречена "Невястата", готова да умре, ала да не измени на вярата си, значи сте в Смолян – най-малкият областен град в България и един от най-дългите.
Градът се намира в Южна България, в Переликско - Преспанския дял на Западните Родопи и заема котловината и двата бряга на река Черна. Отстоява на 169 км от София, 104 км южно от Пловдив и на 98 км западно от Кърджали. Името си дължи на славянското племе "Смоляни". Споменава се от Херодот, който смята, че в древността градът е бил населяван от траките. В други старогръцки източници се казва, че тук имало светилище на бог Дионисий. Каквато и да е истината, факт е че Смолян е уникално място не само с историята, архитектурата и забележителностите си, но с възможността да се потопите в миналото, да погледнете през телескопите, за да видите бъдещето, и да се слеете с природата, която съчетава планина, котловина, водопади и пещери.
Ако решите да дойдете тук, първо се насладете на храмовете. В града има две джамии и седем християнски църкви. Тук е втората по големина катедрала в България след софийската "Александър Невски". Наречена е "Свети Висарион Смолянски". Тя притежава 11 камбани. Височината на камбанарията ѝ е 32 м. Останалите църкви, в които може да се помолите, да запалите свещ за здраве или просто да попиете от красотата на иконописта са – "Свети Георги Победоносец", "Света Богородица", "Свети Теодор Стратилат", "Света Неделя", "Свети Николай Чудотворец" и "Свети Дух". Освен тях в града има десет параклиса, като най-новият е "Покров на Пресвета Богородица", открит през 2010 г. В местността "Могилата", на 3 км северозападно от Смолян, са останките от древен християнски комплекс, включващ базилика и стопански сгради, а на около 4 км е смолянският манастир "Свети Атанас".
Ще останем в небето не само с църквите, но като отидем до местността Рожен, където е построена най-голямата на Балканите и в Югоизточна Европа Астрономическа обсерватория – НАО "Рожен". Открита е през 1981 г., но започва да функционира две години по-рано през 1979 г. Оборудвана е с шест телескопа, с които се извършват наблюдения свързани с динамиката и физиката на телата от Слънчевата система и наблюдения на обекти извън галактиката ни.
Ако не ви се напуска Космоса и неговата загадъчност следваща ваша спирка непременно трябва да е Планетариумът – най-големият в България, който от своето създаване през 1975 г. е посетен от над 2 500 000 души. Предлага програма на чужди езици, притежава 150 места и два големи, плюс няколко по-малки, телескопа. Най-впечатляващото нещо тук е кръглата звездна зала с куполообразен таван, който е точно копие на небето и звездите. Може да видите движението на небесните тела на Слънчевата система, чрез специална технология.
За тези, които обичат историята са широко отворените врати на Историческия музей "Стою Шишков" създаден е през далечната 1935 г. Той е един от най-старите и големи музеи в Средните Родопи. Включен е в Стоте национални туристически обекта. Намира се в центъра на града и има над 150 000 експоната, показващи историята на Родопите от древността до наши дни. Друг музей е сбирката "Ласло Наги". Помещаваща се в Гьорджевата къща. В града има много красиви възрожденски къщи като Мерамовата, Сариевата, Али бейският конак, Пангаловата къща, Медникарската чаршия, Художествена галерия "Петър Стайков", която се намира на главната улица и приютява сред стените си платна на известни български художници. В града е известният вековен чинар, със зашеметяващите си 289 години. Пренесен от Гърция през 1720 г., чинарът е част от комплекс включващ джамия и църква, която е с единствената дървена камбанария в околността. Разгледайте архитектурния резерват Долно Райково. В миналото Долно Райково е било село. Сега то е част от града, а сградите в него са в стила родопската възрожденска архитектура.
Смолян е център на много културни мероприятия като – Национален фолклорен събор Рожен, Международни младежки фолклор "Орфееви празници", международен младежки хип-хоп фънк фестивал jam On it, Международен пленер живопис, Международен етно джаз July Jazz, Фестивал на курерски и маскарадни игри "Пестопонеделник". В града има Пейнтбол клуб, предлагащ пълна екипировка за целта, а на около 5 км, близо да село Лечево има Конна база.
Околностите на Смолян са не по-малко притегателни. На 2,5 км се намира скалата "Невястата" и еко-пътека "Невястата" с дължина 900 м. Тя започва от манастира "Свети Пантелеймон" и води до скалата. Има изкуствена стена за катерене, пейки, беседки, детска площадка. На 5 км е хижа "Смолянски" езера, чийто лифт свързва хижата с връх Снежанка. Лифтът е двуседалков с капацитет 365 души на час и е на десет минути от хижата. На 30 минути пеш от Смолян се намира водопадът "Сърцето", близо до водопад "Орфей". До него се стига чрез еко пътеката Каньона на водопадите. На 6 км са Орфеевите скали. Началото на маркираната пътека започва от връх Снежанка. Преходът е около 15-20минути. Гледката оттук към Смолянските езера, е внушителна. Легендата разказва, че Орфей създавал музиката си вдъхновен от красотата на пейзажа. Самите Смолянски езера са пръснати по поречието на река Черна. Някога двадесет на брой, сега са останали само осем. Водата се редува с много поляни, което превръща езерата в прекрасни места за пикник и къмпингуване. На 15 км северно от Смолян в подножието на връх Снежанка се намира известният планински курорт Пампорово, предлагащ през зимата чудесни условия за каране на ски и сноуборд, а през лятото възможности за планинско колоездене.
Може да слезнете долу в недрата на земята чрез пещерите – "Голубовица", която е водна пещера и затова е нужен водач и специална екипировка, "Ухловица", където се срещат коралити, а в края ѝ се намира леденият Бял водопад и "Калето". И трите пещери отстояват на 7,5 км от града. Ако желаете да погледне околността от високо то върховете ще ви дадат тази възможност. Те са няколко – Турлата висок 1822 м, връх Свобода или още Момчил висок 1915 км, връх Орфей на втори по височина връх в Родопите известен още като Карлъка 2188 м, и на първенецът на Родопите Голям Перелик с височина 2191 м, който е седми в България.
Уморени от досега с природата, Смолян ще ви предложи гостоприемство в множество от хотелите си и ще погали небцето ви с вкусна храна. Не пропускайте да опитате местните ястия – качамак, пататник, клин, различни ястия с картофи, катми, сармички, боб в гърне и кисело мляко.
Вплел в себе си музиката на Орфей, устойчивостта на вярванията и обърнал поглед към звездите, град Смолян ще развълнува не само сетивата ви, той ще остане със сигурност в душата ви.

трансфер с начална точка град София

 • такси трансфер от Хотел Анел София до Смолян
 • такси трансфер от хотел ИнтерКонтинентал София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел мейсън София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Маринела София до Смолян
 • такси трансфер от София Хотел Балкан до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Холидей Ин София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Арена Ди Сердика София до Смолян
 • такси трансфер от Гранд Хотел София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Емирейтс Апарт Резидънс София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Сенс София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Хилтън София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел All Seasons Residence София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Рамада София до Смолян
 • такси трансфер от Бутик Хотел Кристал Палас София до Смолян
 • такси трансфер от Best Western Premier Sofia Airport Hotel до Смолян
 • такси трансфер от Best Western Plus Expo Hotel София до Смолян
 • такси трансфер от Рослин Тракия Хотел София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Феста София до Смолян
 • такси трансфер от BW Premier Collection City Hotel София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Легенди София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Силвър София до Смолян
 • такси трансфер от Земята и Хората Хотел и СПА София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Даунтаун София до Смолян
 • такси трансфер от Арт Хотел София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Метрополитън София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Света София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Триада София до Смолян
 • такси трансфер от Суит Хотел София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Вега София до Смолян
 • такси трансфер от Бест Уестърн Плюс Бристол Хотел София до Смолян
 • такси трансфер от Rosslyn Central Park Hotel София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Хил София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Мария Луиза София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Европа София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел КООП София до Смолян
 • такси трансфер от спа Хотел Драгалевци София до Смолян
 • такси трансфер от София Резидънс Бутик Хотел до Смолян
 • такси трансфер от Бутик Хотел Каса Бояна София до Смолян
 • такси трансфер от Оливс сити хотел София до Смолян
 • такси трансфер от Парк хотел Витоша София до Смолян
 • такси трансфер от Бутик Хотел Ле Фльор София до Смолян
 • такси трансфер от VIKO Boutique Apart Hotel София до Смолян
 • такси трансфер от Park Hotel & Spa Boyana София до Смолян
 • такси трансфер от Царско Село Спа Хотел София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Сателит София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Грами София до Смолян
 • такси трансфер от 6аTо Спа Хотел София до Смолян
 • такси трансфер от Хотел Женева София до Смолян
 • такси от летище София до Смолян
 • такси от централна автогара София до Смолян
 • такси от централна гара София до Смолян
 • такси от банишора София до Смолян
 • такси от белите брези София до Смолян
 • такси от борово София до Смолян
 • такси от бояна София до Смолян
 • такси от бъкстон София до Смолян
 • такси от витоша София до Смолян
 • такси от гео милев София до Смолян
 • такси от горна баня София до Смолян
 • такси от горубляне София до Смолян
 • такси от гоце делчев София до Смолян
 • такси от дианабад София до Смолян
 • такси от докторски паметник София до Смолян
 • такси от драгалевци София до Смолян
 • такси от дружба София до Смолян
 • такси от зона б-5 София до Смолян
 • такси от иван вазов София до Смолян
 • такси от изток София до Смолян
 • такси от княжево София до Смолян
 • такси от красна поляна София до Смолян
 • такси от красно село София до Смолян
 • такси от лагера София до Смолян
 • такси от левски София до Смолян
 • такси от лозенец София до Смолян
 • такси от люлин София до Смолян
 • такси от малинова долина София до Смолян
 • такси от манастирски ливади София до Смолян
 • такси от младост София до Смолян
 • такси от мусагеница София до Смолян
 • такси от надежда София до Смолян
 • такси от оборище София до Смолян
 • такси от овча купел София до Смолян
 • такси от павлово София до Смолян
 • такси от подуяне София до Смолян
 • такси от разсадника София до Смолян
 • такси от света троица София до Смолян
 • такси от симеоново София до Смолян
 • такси от стрелбище София до Смолян
 • такси от студентски град София до Смолян
 • такси от хиподрума София до Смолян
 • такси от хладилника София до Смолян
 • такси от център София до Смолян
 • такси от яворов София до Смолян

трансфер с крайна точка град Смолян

 • такси трансфер от Летище София до Кипарис Алфа Хотел Смолян
 • такси трансфер от Летище София до Семеен хотел Рибката Смолян
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Узунски Смолян
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Луксор Времена Смолян
 • такси трансфер от Летище София до хотел Смилен Смолян
 • такси трансфер от Летище София до Апартхотел Оук Резидъс Смолян
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Маунтайн Лейк Смолян
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Вила на езерото Смолян
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Кристал Смолян
 • такси трансфер от Летище София до Семеен хотел Плаза Смолян
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Рибен дар Смолян
 • такси трансфер от Летище София до Семеен хотел Силвър Смолян
 • такси трансфер от Летище София до Семеен хотел Катерина Смолян
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Катя Смолян
 • кола с шофьор от София до Национална астрономическа обсерватория Рожен Смолян
 • кола с шофьор от София до Планетариум Смолян
 • кола с шофьор от София до Смолянски водопад Смолян
 • кола с шофьор от София до Алибеев конак Смолян
 • кола с шофьор от София до Исторически музей Смолян
 • кола с шофьор от София до Храм Свети Висарион Смоленски Смолян
 • транспорт с автомобил от София до Художествена галерия Смолян
 • транспорт с автомобил от София до Родопски драматичен театър Смолян
 • транспорт с автомобил от София до Църква Свети Никола Смолян
 • транспорт с автомобил от София до Църква Света Неделя Смолян
 • транспорт с автомобил от София до Църква Свети Теодор Стратилат Смолян

Цени на самостоятелни трансфери до популярни дестинации