индивидуален такси трансфер от София до

варна

Извършваме трансфери от град София до град Варна и обратно от град Варна до град София. Град Варна е разположен на северния и западния бряг на Варненския залив и край Варненското езеро. Най-южната и централната част на града се свързват през Аспаруховия мост. Варна разполага с Държавна опера Варна, драматичен театър "Стоян Бъчваров", куклен театър Варна, както и с един частен театър – Театър "Българан". Най-голямата концертна зала във Варна се намира във Фестивален и конгресен център Варна. Основното културно годишно събитие и забележителност във Варна се нарича Международният балетен конкурс Варна, който е един от най-старите за Източна Европа, провеждащ се от 1964 г. Градът е част от Стоте национални туристически обекта на БТС с Археологически музей (Варна) и Военноморския музей.

 • времетраене: 5 часа
 • разстояние: 443 км.
 • Автомобил до 4 пътника цена:
  Ван до 6 пътника цена:
  Микробус до 8 пътника цена:
  Микробус до 16 пътника цена:

Резервирай своя трансфер сега

индивидуални пътнически трансфери до всяка точка в България

Информация за трансфера

Трансферът от София / Летище София до Варна или от Варна до София / Летище София, включва наем на кола, ван или микробус с шофьор, гориво и пътни такси. Цената за превоза е фиксирана и е за целия автомобил, ван или микробус. Може да поръчате трансфер чрез формата за резервация. Ние ще се свържем с вас за уточняване на детайлите и потвърждение.

трансфер от софия до варна

Добре дошли във Варна

Вълнуващо, вдъхновяващо, отпускащо и впечатляващо е мястото, на което днес акостираме. От морето то блести като елмаз, но приближиш ли се разбираш, че е перла, показала съвършенството си, изпод черупката на мида само и единствено за теб. "Единствен" е думата, която най-много ще ни съпътства, докато се разхождаме сред забележителностите му.
Наричан лятната столица и морската столица на България, Варна е най-големият град по българското Черноморие. Разположен е край Варненското езеро, на северния и западния бряг на Варненския залив. На северния бряг се намират промишлената зона и пристанищният комплекс. Североизточно от тях са разположени централната градска част т.нар. "Гръцка махала" и централните плажове. Около града се намират вилните зони "Евксиноград" и квартал "Виница", както и курортите "Св.св. Константин и Елена", "Златни пясъци" и "Слънчев ден". На 4 км от града е нос Галата с фара, който е крайната точка на Варненския залив. Край него са плажовете "Фичоза" и "Паша" дере, където има малки хотели и бунгала. Освен с плажове Варна разполага и с минерални извори, чиято температура е между 35-50 градуса по Целзий.
Климатът е с морско и континентално влияние, като месеците с най-много слънце са юли и август. Отстоява на 378 км от столицата София и на 159 км от другия голям град по българското Черноморие – Бургас. В древността носи името Одесос. По времето на император Тиберий, за кратко се е казвал Тибериополис, а надпис от 557 г. показва, че тогавашният император Юстиниан е нарекъл града Теодориада, в памет на покойната си съпруга Теодора. Предполага се, че днешното име Варна произлиза или от старобългарското "варнъ" – черен, вран, или от думата "вар", означаваща води и минерален извор.
Градът е част от Стоте национални туристически обекта. През 1972 г.по време на строителни работи е открит Варненският некропол, датиран около 4200 г.пр.н.е. Открити са 294 гроба, както и най-старото златно съкровище в човешката история, наред с други предмети от сребро, мед, бронз, кремък и глина. Този некропол е част от така наречената "Култура Варна". През 15 година градът влиза в състава на Римската империя, от тогава са Римските терми, които са най-голямата обществена сграда, открита досега в България, и най-голямата като площ баня на Балканския полуостров. Останките от нея могат да се разгледат в югоизточната част на днешния град.
Магнетично място във Варна е Морската градина, побрала в границите си уникални обекти и атракции като:
– Варненската астрономическа обсерватория и планетариум "Николай Коперник"
– "Фонтанът на сирените"
– Делфинариумът, открит през 1984 г, разполагащ с 1200 места за зрителите.
– Аквариумът, който е не само атракция, но база на Института по Рибни ресурси. Има две експозиции "Жива музейна експозиция" и "Препарирана музейна експозиция" и единственото място в страната, което разкрива интересния и загадъчен свят на Черно море.
– Зоопаркът, разполагащ с 72 вида животни и птици, 17 от които защитени видове. От няколко години той изпълнява и функцията на спасителен център. В него може да видите както животни и птици характерни за Балканския полуостров, така и някои екзотични екземпляри.
Морската столица е богата на музеи:
– Музея на здравето, разполагащ с голяма библиотека, уголемени макети, информационни табла, както и с фигурата "Стъклена жена". Прозрачността ѝ дава възможност да се проследи движението на кръвта до всички точки на тялото.
– Музея на куклите, който е единствен на Балканите, В него са изложени близо 150 театрални кукли, участвали в постановки както в България, така и в чужбина.
– Регионалният исторически и археологически музей, намиращ се в сградата на някогашната Девическа гимназия. Основан е от братята Шкорпил. Той притежава над 100 000 предмета, разположени в 32 зали, сред които най-голямата мезолитна колекция от кремачни сечива в Югоизточна Европа, най-голямата колекция от антични теракоти, надгробни релефи, лампи и стъклени съдове в България. Тук се съхранява най-старото злато в света Варненското неолитно съкровище.
– Музей на Възраждането, представящ в пълнота епохата на Възраждането в предмети като оръжия, предмети от бита,костюми, носии, накити, обзавеждане, икони и стенописи.
– Етнографският музей, помещаващ се във възрожденска къща от типа "Симетрични къщи"
– Музей на историята на Варна, който се намира близо до Римските терми, в някогашната сграда на белгийското консулство.
– Военноморският музей, намиращ се на брега на морето и представящ цялата морска история на страната, както и корабоплаването по българските земи още от дълбока древност. Тук може да видите останки от антични кораби, каменни котви, оръдия, стария морски варненски фар, като сред експонатите най-вълнуващият е корабът-музей "Дръзки", който е построен в началото на 20 век и единственият запазен торпедоносец в света.
– Музей по история на медицината, единствен на Балканския полуостров, побиращ сред стените си 4500 стари медицински книги, палеоантропологични колекции и тракийски медицински инструменти.
– Къщата музей "Георги Велчев", в която са изложени голяма част от творбите на този талантлив български художник.
– Парк-музеят на Владислав Варненчик, издигнат в чест на полският крал, който през 1444 г. потегля на кръстоносен поход, за да освободи българите от османците. Музеят е създаден през 1924 г.на лобното му място. Тук може разгледате мечове, рицарски доспехи, гербове, знамена, картини, скулптури и други средновековни артефакти.
– Прабългарско селище музей "Фанагория", изградено в околностите на Варна. Това селище е действащ музей на открито. Направено е по образец на боен стан от 6-8 век. На посетителите се предлагат - екскурзовод, сувенири, стрелба с лък, посещение на юртите, а вечер се организира интересен конен спектакъл.
Непременно вижте и разгледайте не само отвън, но и отвътре символът на Варна катедралата "Успение Богородично". Тя се намира в центъра на града и е направена по модел на Петерховския храм в Петербург. В Морската столица е и Дворецът на културата и спорта, в който се провеждат редица мероприятия като Световни и европейски първенства и кръгове от Световната купа по волейбол. Заради това градът е наричан още Волейболната столица на България.
Наред с тези впечатляващи изброени по-горе обекти градът разполага с няколко плажа:
– "Рапонги", плаж известен с баровете и заведенията си край брега, има опции за водни спортове каране на джет, водни ски и условия за плажен футбол и волейбол.
– "Офицерският плаж", който е точно под Морската градина, разполагащ с широка пясъчна ивица, ресторанти, душ кабини, съблекални, спасители, платени чадъри и шезлонги, възможност за водни спортове, има и безплатна зона за плажуване.
– Плаж Аспарухово, намира се до Аспаруховия парк и нос Галата. Неохраняван е, просторен, с безплатен паркинг, заведения, игрище за волейбол, площадка за мини голф, сърф и сърф училище.
Възползвайте се от вечерната разходка с яхта, която е цели два часа, за да се насадите на нощна Варна и от разходките с катер до нос Калиакра, Балчик и Бургас.
Варна е не само плаж, слънце и море, той е една от културните столици на страната. Домакин е на международните фестивали:
– Варненско лято, това е фестивал за театрални постановки
– Международният филмов фестивал "Любовта е лудост"
– Международният куклен фестивал "Златният делфин"
– "Август в изкуствата" – биенале на визуалните изкуства
– Видеохолика, творби от видео арт.
– Международният балетен конкурс, най-старият и най-престижният балетен конкурс в света, считан от балетната общност за Балетна олимпиада.
Разходете се в центъра на Варна, който е пешеходна зона. Тук може да пийнете кафе, да хапнете, да пазарувате в магазините или да поседите на пейка, край фонтаните. Може да се разходите също в Университетската ботаническа градина, съчетаваща в границите си изкуствени и естествени екосистеми. В градината растат над 300 вида екзотични дървета и храсти, а тревистите растения са над 100 вида. Тук се намира и Академичен жокей клуб, който предлага уроци по езда на манеж, свободна езда за напреднали, разходки с файтон и с кабриолет. Ако не сте отседнали в един от многото хотели в града, може да се настаните в някой от близките курорти като "Златни пясъци", "Слънчев ден" или "Св. св. Константин и Елена".
"Единствен" е думата, която е определяща за Морската столица на България. Древна, съвременна и модерна, тя ще ви развълнува, ще ви вдъхнови и ще ви впечатли така както само един морски град умее, черпейки загадъчност и мъдрост от вълните миещи бреговете му.

трансфер с начална точка град София

 • такси трансфер от Хотел Анел София до Варна
 • такси трансфер от хотел ИнтерКонтинентал София до Варна
 • такси трансфер от Хотел мейсън София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Маринела София до Варна
 • такси трансфер от София Хотел Балкан до Варна
 • такси трансфер от Хотел Холидей Ин София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Арена Ди Сердика София до Варна
 • такси трансфер от Гранд Хотел София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Емирейтс Апарт Резидънс София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Сенс София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Хилтън София до Варна
 • такси трансфер от Хотел All Seasons Residence София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Рамада София до Варна
 • такси трансфер от Бутик Хотел Кристал Палас София до Варна
 • такси трансфер от Best Western Premier Sofia Airport Hotel до Варна
 • такси трансфер от Best Western Plus Expo Hotel София до Варна
 • такси трансфер от Рослин Тракия Хотел София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Феста София до Варна
 • такси трансфер от BW Premier Collection City Hotel София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Легенди София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Силвър София до Варна
 • такси трансфер от Земята и Хората Хотел и СПА София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Даунтаун София до Варна
 • такси трансфер от Арт Хотел София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Метрополитън София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Света София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Триада София до Варна
 • такси трансфер от Суит Хотел София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Вега София до Варна
 • такси трансфер от Бест Уестърн Плюс Бристол Хотел София до Варна
 • такси трансфер от Rosslyn Central Park Hotel София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Хил София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Мария Луиза София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Европа София до Варна
 • такси трансфер от Хотел КООП София до Варна
 • такси трансфер от спа Хотел Драгалевци София до Варна
 • такси трансфер от София Резидънс Бутик Хотел до Варна
 • такси трансфер от Бутик Хотел Каса Бояна София до Варна
 • такси трансфер от Оливс сити хотел София до Варна
 • такси трансфер от Парк хотел Витоша София до Варна
 • такси трансфер от Бутик Хотел Ле Фльор София до Варна
 • такси трансфер от VIKO Boutique Apart Hotel София до Варна
 • такси трансфер от Park Hotel & Spa Boyana София до Варна
 • такси трансфер от Царско Село Спа Хотел София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Сателит София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Грами София до Варна
 • такси трансфер от 6аTо Спа Хотел София до Варна
 • такси трансфер от Хотел Женева София до Варна
 • такси от летище София до Варна
 • такси от централна автогара София до Варна
 • такси от централна гара София до Варна
 • такси от банишора София до Варна
 • такси от белите брези София до Варна
 • такси от борово София до Варна
 • такси от бояна София до Варна
 • такси от бъкстон София до Варна
 • такси от витоша София до Варна
 • такси от гео милев София до Варна
 • такси от горна баня София до Варна
 • такси от горубляне София до Варна
 • такси от гоце делчев София до Варна
 • такси от дианабад София до Варна
 • такси от докторски паметник София до Варна
 • такси от драгалевци София до Варна
 • такси от дружба София до Варна
 • такси от зона б-5 София до Варна
 • такси от иван вазов София до Варна
 • такси от изток София до Варна
 • такси от княжево София до Варна
 • такси от красна поляна София до Варна
 • такси от красно село София до Варна
 • такси от лагера София до Варна
 • такси от левски София до Варна
 • такси от лозенец София до Варна
 • такси от люлин София до Варна
 • такси от малинова долина София до Варна
 • такси от манастирски ливади София до Варна
 • такси от младост София до Варна
 • такси от мусагеница София до Варна
 • такси от надежда София до Варна
 • такси от оборище София до Варна
 • такси от овча купел София до Варна
 • такси от павлово София до Варна
 • такси от подуяне София до Варна
 • такси от разсадника София до Варна
 • такси от света троица София до Варна
 • такси от симеоново София до Варна
 • такси от стрелбище София до Варна
 • такси от студентски град София до Варна
 • такси от хиподрума София до Варна
 • такси от хладилника София до Варна
 • такси от център София до Варна
 • такси от яворов София до Варна

трансфер с крайна точка град Варна

 • такси трансфер от Летище София до Хотел Галерия Графит Варна
 • такси трансфер от Летище София до Гранд хотел Лондон Варна
 • такси трансфер от Летище София до Далас Резиденс Варна
 • такси трансфер от Летище София до Rosslyn Dimyat Hotel Varna Варна
 • такси трансфер от Летище София до Бутик Хотел Сплендид Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Аква Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Панорама Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Голдън Тюлип Варна
 • такси трансфер от Летище София до хотел Капитол Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел и казино Черно море Варна
 • такси трансфер от Летище София до хотел Виктория Варна
 • такси трансфер от Летище София до Platinum Hotel and Casino Варна
 • такси трансфер от Летище София до хотел Дионис Варна
 • такси трансфер от Летище София до Бутиков хотел Вентура Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Албиция Бийч Варна
 • такси трансфер от Летище София до Hugo Hotel Варна
 • такси трансфер от Летище София до Art Deco Hotel Odessos Варна
 • такси трансфер от Летище София до Varna South Bay Beach Residence Варна
 • такси трансфер от Летище София до Апартхотел Каро Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Дивеста Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Бриз 2 Варна
 • такси трансфер от Летище София до Комплекс Сий Парк Хоумс Нешков Варна
 • такси трансфер от Летище София до Казино & Хотел Ефбет екс Океаник Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хай Бутик Хотел Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Реверанс Варна
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Цитадела Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Адамо Варна
 • такси трансфер от Летище София до Семеен Хотел Варна
 • такси трансфер от Летище София до Семеен Хотел гран Иван Варна
 • такси трансфер от Летище София до Семеен Хотел Каприз Варна
 • такси трансфер от Летище София до Парк Хотел Персей Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Фокус Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Елеганс Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Елинис Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Брилянс Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Класик Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Дукеса Варна
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Ла Каза Варна
 • такси трансфер от Летище София до Семеен Хотел Палитра Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Алекта Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Елица Варна
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Рони Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Перфект Варна
 • такси трансфер от Летище София до хотел Модус Варна
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Плаза Варна
 • такси трансфер от Летище София до Семеен хотел Бел Епок Бийч Варна
 • такси трансфер от Летище София до хотел Марина Резиденс Варна
 • такси трансфер от Летище София до Бутиков хотел ОПУ Варна
 • такси трансфер от Летище София до автогара Варна
 • такси трансфер от Летище София до квартал Аспарухово Варна
 • такси трансфер от Летище София до базар левски Варна
 • такси трансфер от Летище София до бизнес парк Варна
 • такси трансфер от Летище София до квартал бриз Варна
 • такси трансфер от Летище София до винс Варна
 • такси трансфер от Летище София до квартал виница Варна
 • такси трансфер от Летище София до квартал владислав варненчик Варна
 • такси трансфер от Летище София до военна болница Варна
 • такси трансфер от Летище София до квартал възраждане Варна
 • такси трансфер от Летище София до квартал галата Варна
 • такси трансфер от Летище София до генералите Варна
 • такси трансфер от Летище София до гръцка махала Варна
 • такси трансфер от Летище София до електрон Варна
 • такси трансфер от Летище София до жп гара Варна
 • такси трансфер от Летище София до западна промишлена зона Варна
 • такси трансфер от Летище София до зимно кино тракия Варна
 • такси трансфер от Летище София до квартал изгрев Варна
 • такси трансфер от Летище София до квартал кайсиева градина Варна
 • такси трансфер от Летище София до колхозен пазар Варна
 • такси трансфер от Летище София до квартал левски Варна
 • такси трансфер от Летище София до летище Варна
 • такси трансфер от Летище София до лятно кино тракия Варна
 • такси трансфер от Летище София до квартал младост Варна
 • такси трансфер от Летище София до морска градина Варна
 • такси трансфер от Летище София до общината Варна
 • такси трансфер от Летище София до окръжна болница Варна
 • такси трансфер от Летище София до квартал победа Варна
 • такси трансфер от Летище София до квартал погреби Варна
 • такси трансфер от Летище София до пристанище Варна
 • такси трансфер от Летище София до терапевтична болница Варна
 • такси трансфер от Летище София до квартал трошево Варна
 • такси трансфер от Летище София до хеи Варна
 • такси трансфер от Летище София до квартал христо ботев Варна
 • такси трансфер от Летище София до цветен квартал Варна
 • такси трансфер от Летище София до център Варна
 • такси трансфер от Летище София до квартал чайка Варна
 • такси трансфер от Летище София до червен площад Варна
 • кола с шофьор от София до Делфинариум Варна
 • кола с шофьор от София до Университетска ботаническа градина – екопарк Варна
 • кола с шофьор от София до Морска градина Варна
 • кола с шофьор от София до Прабългарско селище Фанагория Варна
 • кола с шофьор от София до Военноморски музей Варна
 • кола с шофьор от София до Аквариум Варна
 • кола с шофьор от София до Етнографски музей Варна
 • кола с шофьор от София до Зоопарк Варна
 • кола с шофьор от София до Катедрален храм Свето Успение Богородично Варна
 • транспорт с автомобил от София до Народна астрономическа обсерватория и планетариум Николай Коперник Варна
 • транспорт с автомобил от София до Римски терми Варна
 • транспорт с автомобил от София до Археологически музей Варна
 • транспорт с автомобил от София до Синагога Варна
 • транспорт с автомобил от София до Парк-музей Владислав Варненчик Варна
 • транспорт с автомобил от София до Дворец на културата и спорта Варна
 • транспорт с автомобил от София до Природонаучен музей Варна
 • транспорт с автомобил от София до Градска художествена галерия Варна
 • транспорт с автомобил от София до Малкият дворец Варна

Цени на самостоятелни трансфери до популярни дестинации