индивидуален такси трансфер от София до

пловдив

Извършваме трансфери от град София до град Пловдив и обратно от град Пловдив до град София. Пловдив е град на над 8000 години, чието минало може да се проследи от праисторията до наши дни. Градът е най-динамично развиващият се център в Южна България. Икономиката му се крепи на добре развитата многопрофилна индустрия, на услугите, туризма и информационните технологии. В Пловдив се провеждат множество културни прояви: международният панаир, международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът", "Капана фест", "Нощта на Пловдив", музикалният форум "Sounds of The Ages", международният фолклорен фестивал "Пловдив" и др. Пловдив е градът от България, избран за европейска столица на културата за 2019 година съвместно с още един европейски град — Матера в Италия.

 • времетраене: 1 час и 40 минути
 • разстояние: 150 км.
 • Автомобил до 4 пътника цена:
  Ван до 6 пътника цена:
  Микробус до 8 пътника цена:
  Микробус до 16 пътника цена:

Резервирай своя трансфер сега

индивидуални пътнически трансфери до всяка точка в България

Информация за трансфера

Трансферът от София / Летище София до Пловдив или от Пловдив до София / Летище София, включва наем на кола, ван или микробус с шофьор, гориво и пътни такси. Цената за превоза е фиксирана и е за целия автомобил, ван или микробус. Може да поръчате трансфер чрез формата за резервация. Ние ще се свържем с вас за уточняване на детайлите и потвърждение.

трансфер от софия до пловдив

Добре дошли в Пловдив

Античността, Средновековието, Възраждането и Съвремието си правят среща тук, преплели се едни в други, за да подчертаят значимостта и обаятелността на културната столица на Европа за 2019 г. ведно с италианският град Матера - Пловдив. Наричан е "Градът на тепетата", заради шестте сиенитни хълма, в чиито подножия е разположен. Той е вторият по големина град в България. Намира се в западната част на Горнотракийската низина, на двата бряга на река Марица. Тя разделя града на северна и южна част. Климатът е преходно-континентален, типичен за доста централни южни части на Европа. Тук ежегодно се провежда Международният пловдивски панаир, Международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът", "Капана фест", "Нощта на Пловдив", Международният фолклорен фестивал, музикалният форум "Sounds of the Ages".
По време на траките носи името Пулпудева, а след като през 342 г пр.н.е. е завладян от Филип II Македонски е преименуван на Филипополис т.с градът на Филип. По времето на Флавиевата династия е вече Флавия. Днешното му име вероятно произхожда от Плъвдивъ и Плъпдивъ, имена които се срещат в старобългарски източници. Градът е някогашната столица на Източна Румелия, която по силата на Берлинския договор от 1878 година, отделя тази част от новоосвободена България и я превръща в автономна област под властта на Султана. След Съединението от 1885 г. той отново се връща в границите на страната.
От бляскавото му антично минало са запазени няколко обекта, които вълнуват всеки посетител. Ако искате да усетите духа на Древен Рим разгледайте:
1. Античният театър, построен в края на I век, по времето на римския император Домициан. Театронът е на два ранга от по четиринадесет реда седалки, отделени с хоризонтални пътеки диазома. Вероятно е побирал 3500 души. В днешно време тук се провеждат редица културни прояви.
2. Римският одеон – построен през 2-5 век, който е вторият театър на Филипополис със 350 места за зрителите.
3. Римският форум, който е от времето на император Веспасиан. Започнат е да се строи през I и е доизграден през II век. Намира се до днешната Централна поща и е близо до Римския одеон.
4. Античният стадион, той е най-значимият паметник на античния град. Разположен е на източния склон на Сахат тепе и на западния склон на Таксим тепе. Простира се от днешния площад "Римски стадион" до площад "Каменица". Построен през II век от император Адриан, по модел на Делфийския стадион. Съоръжението е побирало до 30 000 зрители. Сега могат да се видят северната дъга на стадиона с 14 реда седалки, северния сфендон, подземна улица и част от пистата.
5. Археологическият комплекс "Ейрене", намира се от северната страна на античната улица в подлез "Археологически". Това са останки от представителна сграда, строена през 3-4 век и по-всяка вероятност е ползвана за резиденция на виден гражданин от Филипополис.
6. На хълма Небет тепе се намират останките на първото праисторическо селище, което през 12 век пр.н.е. прераства в древнотракийския град Евмолпия, който е един от първите градски центрове в Югоизточна Европа. Тук може да видите части от крепостни стени, светилище и дворец.
Пловдив е известен не само с паметниците си от Античността, но и с прекрасните си запазени къщи от времето на Възраждането. Те са включени в Архитектурно-историческият резерват "Старинен Пловдив". През 17 век се появява нов тип градско жилище наречено "пловдивска къща" До 19 век то минава през два периода – несиметричен и симетричен. Представители на първия период са "Фурнаджиевата къща", къщата на ул. "д-р Стоян Чомаков", къщата "Клианти". От симетричния период са домовете на Куюмджиоглу, на Димитър Георгиади, на Георги Мавриди, на д-р Димитър Бирдас. Разходете се по стръмните, криволичещи улички, с надничащите над оградите дървета, после отидете до Главната пловдивска улица, която е пешеходна зона и до квартал "Капана", който е един типичен арт квартал с малки еднотипни улички, носещи имената на различни занаяти. Отседнете в един от приветливите хотели, замръкнете на чаша вино в някой уютен ресторант и се насладете на Пеещите фонтани, което е любимото място на пловдивчани. Вечер те са осветени и озвучени с музика, като в унисон с нейният ритъм формата на струите на водата и цветовете на светлините се променят.
Едни от най-притегателните обекти в града са Тепето с часовниковата кула, Сахат тепе или още Данов хълм, Тепето на изворите Бурнаджик, тепето на духовете Джендем тепе или още Младежки хълм. През 1995 г. те са обявени за природо защитени територии.
Градът разполага с достатъчно голям брой музеи, които биха задоволи всяка една потребност.
1. Археологическият, създаден в далечната 1882 г. като Народен музей на тогавашната автономна област Източна Румелия. Той се дели на три отдела "Праистория", "Античност" и "Средновековие".
2. Историческият, създаден през 1951 г., помещава се в три отделни сгради.
3. Регионалният етнографски музей, намиращ се в Куюмджиевата къща, разполага с архив, фонотека и библиотека.
4. Природонаучният музей, чието начало се поставя от богатите колекции на бившия френски колеж "Св. Августин". Притежава сбирки в разделите Палеонтология, Минералогия и Ботаника. Няколко зали са посветени на животинския свят. А в приземието му се намира най-големият сладководен аквариум в България с над 40 вида декоративни риби и земноводни. Особено ценна е сбирката от родопски минерали.
5. Музеят на авиацията, намира се в авиобаза Крумово, на 12 км от Пловдив. Той разполага с над 6800 експоната, 59 летателни апарата, разпрострели се в две външни и една външна експозиции, два ремонтно-възстановителни хангара и архивохранилище.
6.Педагогическият музей е създаден през 1894 година, той е бил енциклопедичен музей към френския колеж "Св.Августин".
В Пловдив има голям брой както източно православни храмове, така и католически църкви и джамии. Представители на източното православие са: "Св.св Константин и Елена" в Стария град, построена през 1832 г; "Света Неделя" намира се близо да източната градска порта Хисар капия, тя е известна като паметник на борбите за национална църква в Пловдив; "Свети Николай", за тази църква се смята, че е построена по времето на цар Иван Александър, някъде към 1355 г., за храм споменава Стефан Герлах през 1578 г, когато посетил града; Катедрален храм "Свето Успение Богородично"; "Свети Николай Мирликийски", която е еднокорабна базилика, до която се издига 24 метрова камбанария с два вградени часовника; Руска православна църква "Света Матрона Московска".
Представители на католицизма са: катедралният храм "Свети Лудвиг", храмът "Свети Йосиф", национално светилище "Дева Мария Лурдска", епархийско светилище "Свети Роко", униатският храм "Възнесение Господне", църквата при манастира на братята капуцини "Дева Мария – Царица на ангелите" и храмът "Свети Дух". Интересни са джамиите "Джумая джамия" и "Имарет джамия" и Синагогата.
В града има прекрасни места за отдих и отмора. Едно тези места е паркът до Гребния канал, на който канал се провеждат редица спортни събития от национално и международно значение. Тук се намира и пловдивският зоопарк. Други паркове притегателни не само за пловдивчани, но и за техните гости са Лаута, Ботаническата градина, парк Рибница, Цар Симеоновата градина и Дондуковата градина. До тях може да се стигне с добре уредения обществен транспорт или по развитата велосипедна мрежа, която обхваща почти всички райони на града.
Съвременен град, в който се преплитат Античност, Средновековие и Възраждане, Пловдив е уютно и незабравимо място, създавайки усещането за пътуване във времето с паметниците, музеите си и реката, която мие бреговете му.

трансфер с начална точка град София

 • такси трансфер от Хотел Анел София до Пловдив
 • такси трансфер от хотел ИнтерКонтинентал София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел мейсън София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Маринела София до Пловдив
 • такси трансфер от София Хотел Балкан до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Холидей Ин София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Арена Ди Сердика София до Пловдив
 • такси трансфер от Гранд Хотел София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Емирейтс Апарт Резидънс София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Сенс София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Хилтън София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел All Seasons Residence София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Рамада София до Пловдив
 • такси трансфер от Бутик Хотел Кристал Палас София до Пловдив
 • такси трансфер от Best Western Premier Sofia Airport Hotel до Пловдив
 • такси трансфер от Best Western Plus Expo Hotel София до Пловдив
 • такси трансфер от Рослин Тракия Хотел София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Феста София до Пловдив
 • такси трансфер от BW Premier Collection City Hotel София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Легенди София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Силвър София до Пловдив
 • такси трансфер от Земята и Хората Хотел и СПА София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Даунтаун София до Пловдив
 • такси трансфер от Арт Хотел София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Метрополитън София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Света София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Триада София до Пловдив
 • такси трансфер от Суит Хотел София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Вега София до Пловдив
 • такси трансфер от Бест Уестърн Плюс Бристол Хотел София до Пловдив
 • такси трансфер от Rosslyn Central Park Hotel София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Хил София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Мария Луиза София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Европа София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел КООП София до Пловдив
 • такси трансфер от спа Хотел Драгалевци София до Пловдив
 • такси трансфер от София Резидънс Бутик Хотел до Пловдив
 • такси трансфер от Бутик Хотел Каса Бояна София до Пловдив
 • такси трансфер от Оливс сити хотел София до Пловдив
 • такси трансфер от Парк хотел Витоша София до Пловдив
 • такси трансфер от Бутик Хотел Ле Фльор София до Пловдив
 • такси трансфер от VIKO Boutique Apart Hotel София до Пловдив
 • такси трансфер от Park Hotel & Spa Boyana София до Пловдив
 • такси трансфер от Царско Село Спа Хотел София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Сателит София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Грами София до Пловдив
 • такси трансфер от 6аTо Спа Хотел София до Пловдив
 • такси трансфер от Хотел Женева София до Пловдив
 • такси от летище София до Пловдив
 • такси от централна автогара София до Пловдив
 • такси от централна гара София до Пловдив
 • такси от банишора София до Пловдив
 • такси от белите брези София до Пловдив
 • такси от борово София до Пловдив
 • такси от бояна София до Пловдив
 • такси от бъкстон София до Пловдив
 • такси от витоша София до Пловдив
 • такси от гео милев София до Пловдив
 • такси от горна баня София до Пловдив
 • такси от горубляне София до Пловдив
 • такси от гоце делчев София до Пловдив
 • такси от дианабад София до Пловдив
 • такси от докторски паметник София до Пловдив
 • такси от драгалевци София до Пловдив
 • такси от дружба София до Пловдив
 • такси от зона б-5 София до Пловдив
 • такси от иван вазов София до Пловдив
 • такси от изток София до Пловдив
 • такси от княжево София до Пловдив
 • такси от красна поляна София до Пловдив
 • такси от красно село София до Пловдив
 • такси от лагера София до Пловдив
 • такси от левски София до Пловдив
 • такси от лозенец София до Пловдив
 • такси от люлин София до Пловдив
 • такси от малинова долина София до Пловдив
 • такси от манастирски ливади София до Пловдив
 • такси от младост София до Пловдив
 • такси от мусагеница София до Пловдив
 • такси от надежда София до Пловдив
 • такси от оборище София до Пловдив
 • такси от овча купел София до Пловдив
 • такси от павлово София до Пловдив
 • такси от подуяне София до Пловдив
 • такси от разсадника София до Пловдив
 • такси от света троица София до Пловдив
 • такси от симеоново София до Пловдив
 • такси от стрелбище София до Пловдив
 • такси от студентски град София до Пловдив
 • такси от хиподрума София до Пловдив
 • такси от хладилника София до Пловдив
 • такси от център София до Пловдив
 • такси от яворов София до Пловдив

трансфер с крайна точка град Пловдив

 • такси трансфер от Летище София до Резиденция Сити Гардън Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Landmark Creek Hotel & SPA Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Алианс Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Capital City Center Apart Residence Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Лайпциг Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до хотел Рамада Пловдив Тримонциум Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до хотел Новиз Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Гранд Хотел Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Парк Хотел Санкт Петербург Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Марица Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Holiday Inn Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Кендрос Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Park & Spa Hotel Markovo Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Бутиков хотел Борис Палас Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Сити Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел & СПА Империал Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до хотел Норд Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Стар Хотел България Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Плаза Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Севън Хилс Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Парк Хотел Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Его Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Бизнес Хотел Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Габи Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Алафрангите Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Авион Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Одеон Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Острова Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до хотел Даунтаун Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел BLVD 7 Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Бордо Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Бел Вил Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Венис Хаус Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Мирена Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел СПС Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Арт хотел Дали Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Капри Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Бутиков хотел Евмолпия Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до хотел Филипополис Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Алюр Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Гломикробус Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Родопи Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Чиирите Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Реал Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Hotel Cabana SPA & Relax Bar Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Тракарт Резиденс Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал Беломорски Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал въстанически Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал западен Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал захарна фабрика Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал изгрев Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал индустриална зона Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до институт по овощарство Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал каменица 1 Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал каменица 2 Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал коматево Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал кършияка Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал кючук париж Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал мараша Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до марица север Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до младежки хълм Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал остромила Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал прослав Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал саут сити Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до старият град Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до сточна гара Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал съдийски Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал тракия Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал филипово Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал христо смирненски Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до централна гара Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до център Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до квартал южен Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до международен панаир Пловдив
 • такси трансфер от Летище София до мол марково тепе Пловдив
 • кола с шофьор от София до Античен театър Пловдив
 • кола с шофьор от София до Археологически комплекс на Небет тепе Пловдив
 • кола с шофьор от София до Римски стадион Пловдив
 • кола с шофьор от София до Римски акведукт Пловдив
 • кола с шофьор от София до Хисар капия Пловдив
 • кола с шофьор от София до Лапидариум и крепостни стени Пловдив
 • кола с шофьор от София до Мевлеви Хане Пловдив
 • кола с шофьор от София до Джумая джамия Пловдив
 • кола с шофьор от София до Къща на Артин Гидиков Пловдив
 • кола с шофьор от София до Източната порта Пловдив
 • кола с шофьор от София до Къща на Георги Данчов - Зографина Пловдив
 • кола с шофьор от София до Къщата на Георги Павлити Пловдив
 • транспорт с автомобил от София до Библиотеката на Античния Филипопол Пловдив
 • транспорт с автомобил от София до Пеещите фонтани Пловдив
 • транспорт с автомобил от София до Квартал Капана Пловдив
 • транспорт с автомобил от София до Парк Лаута Пловдив
 • транспорт с автомобил от София до Бунарджик Пловдив
 • транспорт с автомобил от София до Белащински манастир Св. Георги Победоносец Белащица
 • транспорт с автомобил от София до Гребна база Пловдив
 • транспорт с автомобил от София до Държавна опера Пловдив
 • транспорт с автомобил от София до Храм Св. Петка Пловдив
 • транспорт с автомобил от София до Паметник на Съветската армия Пловдив
 • транспорт с автомобил от София до Туристически информационен център Пловдив
 • транспорт с автомобил от София до Военен клуб Пловдив

Цени на самостоятелни трансфери до популярни дестинации