индивидуален такси трансфер от София до

кюстендил

Извършваме трансфери от град София до град Кюстендил и обратно от град Кюстендил до град София. Кюстендил се намира в близост до границата с Република Македония 22 км и с Република Сърбия около 30 км. На територията на града бликат множество топли минерални извори с лечебни свойства. Има много забележителности музеи, галерии, римски и турски бани, джамии, църкви, въдрожденски сгради и др. Кюстендил е балнеоложки и туристически център с национално и международно значение, археологически и архитектурен резерват, изходен пункт за туризъм и ски-спорт в планината Осогово.

 • времетраене: 1 час и 18 минути
 • разстояние: 103 км.
 • Автомобил до 4 пътника цена:
  Ван до 6 пътника цена:
  Микробус до 8 пътника цена:
  Микробус до 16 пътника цена:

Резервирай своя трансфер сега

индивидуални пътнически трансфери до всяка точка в България

Информация за трансфера

Трансферът от София / Летище София до Кюстендил или от Кюстендил до София / Летище София, включва наем на кола, ван или микробус с шофьор, гориво и пътни такси. Цената за превоза е фиксирана и е за целия автомобил, ван или микробус. Може да поръчате трансфер чрез формата за резервация. Ние ще се свържем с вас за уточняване на детайлите и потвърждение.

трансфер от софия до кюстендил

Добре дошли в Кюстендил

Наричат го Черешовата градина на България. Отрупан с розови и бели черешови цветчета, чийто аромат се разнася от топлия вятър наречен "фьон" Кюстендил е мястото, на което различните епохи се срещат, преплитат се и поднасят с лекота едно невероятно съчетание на Античност, Средновековие и Възраждане. Разположен в южната част на Кюстендилската котловина, в подножието на планината Осогово, градът пъстрее на двата бряга на река Банщица.
Климатът е преходно-континентален с ранна пролет, топло продължително лято и не много студена зима. На територията му бликат много минерални извори с лечебна вода. Селището отстоява на 86 км от столицата София, на 22 км от границата с Република Македония и около 30 км от границата с Република Сърбия. Римляните са го наричали Пауталия, а след като Марк Улпий Траян му дава статут на град, се преименува на Улпия Пауталия. До падането на града под османска власт е в границите на България под името Велбъжд. След като османците го превземат го наричат Кюстендил. Тяхна практика била да назовават завладените земи на името на последния им християнски владетел, а последният тук е бил Константин Драгаш – син на българския велможа и деспот Деян Драгаш.
В Кюстендил има изобилие от места, които могат да осмислят почивните ви дни. Първото, на което се спира погледът на човек е прекрасната сграда на общината. Тя е построена в периода 1889 – 1894 по проект на Фридрих Грюнангер.
Други интересни места са музеите:
- Регионален исторически музей "Академик Йордан Иванов". В него се съхраняват експонати от целия кюстендилски регион, обхващащи периода от 7 – 6 век пр. н.е. до 17 в.
- Къща музей "Емфиеджиевата къща". Тя датира е от периода на Възраждането. В нея се помещава сбирка свързана с бита и културата на кюстендилци от края на 19 и началото на 20 век
- Къща музей на Ильо Войвода.
- Къща на Димитър Пешев, в която са изложени снимки, вещи, факсимилета свързани със събитията от март 1943 г. и показващи заслугите на Димитър Пешев и неговите съграждани за спасяването на българските евреи.
- Къща на композитора Георги Горанов.
- Художествена галерия "Владимир Димитров-Майстора", притежаваща най-голямата и основата колекция от негови картини. Галерията периодично урежда и изложби на други кюстендилски художници като Стоян Венев, Мориц Бенционов, Никола Мирчев, Асен Василиев. Наред с музеите в града има запазени римска и няколко бани от османския период. Това са – Римските терми, намиращи се в централната част на Кюстендил до джамията "Ахмед Бей", построени са през 2-3 век като са част от голям комплекс и са паметник на културата с национално значение; "Дервиш баня", която е турска построена през 1566 г. и функционираща повече от 400 години. През 2005 г. е реставрирана и е паметник на културата; късно-средновековните "Чифте баня" и "Алай баня" са не по-малко вълнуващи.
На 2 км югоизточно от града се намира хълмът "Хисарлъка". Застанете ли на най-високата му точка ще видите не само потъналия в аромати и зеленина Кюстендил, но и символа му античната и средновековна крепост "Хисарлъка". Крепостта е изградена края на 4 и началото на 5 век. Първите и най-съществени промени в нея се отнасят към 6 век и са свързани с византийския император Юстиниан Първи. Тя преживява Първата и Втората българска държава, но е съборена от османците през 15 век. Понастоящем е паметник на културата с национално значение.
Друг обект свързан със Средновековието е Пирговата кула. Тя се намира в централната част на града, до римските терми. Името ѝ идва от гръцката дума – "пиргос", която означава кула. Разхождайки се по кюстендилските улици и вдишвайки аромата от разцъфналите черешови дръвчета, ще видите и много храмове. В града е най-старата запазена средновековна църква в Югозападна България "Свети Георги", тя е от типа "вписан кръст", а датирането ѝ може да се отнесе към края на 10 век и началото на 11 век. Наред с нея и не по-малко вълнуващи са възрожденските храмове – "Успение Богородично", намираща се в центъра, построена през 1816 година, на мястото на средновековната църква Свети Никола, действаща е; "Свети Димитър", намира се в източната част на града построена през 1866 г.; "Свети Мина" в западната част на Кюстендил, издигната през 1859 г. и притежаваща подземен параклис с аязмо. Тук е и една от най-внушителните църкви България "Свети Великомъченик Мина". Построена е през 1934 г., която е действаща.
В града има две джамии "Фатих Мехмед" датирана от 1531г., тя е действаща и "Ахмед Бей" или още "Инджили" – Християнската, построена към средата на 15 в. в днешно време е изложбена зала на музея в Кюстендил. В града има изобилие от възрожденски къщи и паметници. Тук се намират Взаимното училище "Св.св. Кирил и Методий", реставрирано е и е известно като килийното училище, "Прокопиевата къща", "Лекарската къща", Къщата на Тонче Кадинмостки, знаменосец на Ильо Войвода, "Майсторската къща", "Къща на Дона Ковачева", в която е била щабквартирата на Гоце Делчев, паметниците на Димитър Пешев, на Тодор Александров, паметникът "Плачуща Македония", на Владимир Димитров - Майстора, на Ильо Войвода, на Васил Левски, бюст паметникът на поета Пейо Яворов. Разходете се в Лесопарк "Хисарлъка". Тук има специална алея за пешеходци, започваща от стадион "Осогово". В него се намира и Зоологическата градина на града. Посетете парк "Банска градина" създаден през 1912 г. И на последно място, но не по значение разгледайте Железния мост над река Банщица, построен през 1909 г. по проект на Рудолф Фишер. Мостът връзва жп. гарата с централния площад, а в четирите му края има женски скулптури от бял врачански камък, техен автор е Любен Димитров. Южно от моста е била северната порта, известна като Нишката. Северно по моста е започвал т.н. Нишки друм или и още пътят към родния град на Константин Велики.
На 2,5 км от града е картинг писта "Пауталия", свободна е за посещения и предлага картингите си всеки ден. На около 7 км в местността Ючбунар, до село Богослов, се намират три вековни секвои – гигантея. Предполага се, че са на около 120 години и са най-дълголетните и най-високите секвои в България. На 6 км от града се намират църквата "Свети Теодор Тирон", а на 8 см е градишкия манастир "Свети Лука". На 14 км е Кадин мост, който извисява каменната си снага над река Струма. До него има парк за отдих и риболов. На същото разстояние е заслон "Превала". На 15 км е водопадът "Полска Скакавица". Височината на пада му е 70 м. Има пътека, по която може да се мине зад водната струя. До него може да стигне с кола само до някъде, след което има пътека, по която за час и половина в едната посока, ще видите прохладните води на "Полска Скакавица". Градът разполага с вили, хотели, къщи за гости, предлагащи добро обслужване, WIFI, собствени паркинги и ресторанти.
Окъпан в цветове, наситен с аромати и богат на история Кюстендил е уютно място и едно от най-неповторимите кътчета в Българския Югозапад.

трансфер с начална точка град София

 • такси трансфер от Хотел Анел София до Кюстендил
 • такси трансфер от хотел ИнтерКонтинентал София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел мейсън София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Маринела София до Кюстендил
 • такси трансфер от София Хотел Балкан до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Холидей Ин София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Арена Ди Сердика София до Кюстендил
 • такси трансфер от Гранд Хотел София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Емирейтс Апарт Резидънс София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Сенс София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Хилтън София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел All Seasons Residence София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Рамада София до Кюстендил
 • такси трансфер от Бутик Хотел Кристал Палас София до Кюстендил
 • такси трансфер от Best Western Premier Sofia Airport Hotel до Кюстендил
 • такси трансфер от Best Western Plus Expo Hotel София до Кюстендил
 • такси трансфер от Рослин Тракия Хотел София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Феста София до Кюстендил
 • такси трансфер от BW Premier Collection City Hotel София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Легенди София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Силвър София до Кюстендил
 • такси трансфер от Земята и Хората Хотел и СПА София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Даунтаун София до Кюстендил
 • такси трансфер от Арт Хотел София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Метрополитън София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Света София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Триада София до Кюстендил
 • такси трансфер от Суит Хотел София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Вега София до Кюстендил
 • такси трансфер от Бест Уестърн Плюс Бристол Хотел София до Кюстендил
 • такси трансфер от Rosslyn Central Park Hotel София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Хил София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Мария Луиза София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Европа София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел КООП София до Кюстендил
 • такси трансфер от спа Хотел Драгалевци София до Кюстендил
 • такси трансфер от София Резидънс Бутик Хотел до Кюстендил
 • такси трансфер от Бутик Хотел Каса Бояна София до Кюстендил
 • такси трансфер от Оливс сити хотел София до Кюстендил
 • такси трансфер от Парк хотел Витоша София до Кюстендил
 • такси трансфер от Бутик Хотел Ле Фльор София до Кюстендил
 • такси трансфер от VIKO Boutique Apart Hotel София до Кюстендил
 • такси трансфер от Park Hotel & Spa Boyana София до Кюстендил
 • такси трансфер от Царско Село Спа Хотел София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Сателит София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Грами София до Кюстендил
 • такси трансфер от 6аTо Спа Хотел София до Кюстендил
 • такси трансфер от Хотел Женева София до Кюстендил
 • такси от летище София до Кюстендил
 • такси от централна автогара София до Кюстендил
 • такси от централна гара София до Кюстендил
 • такси от банишора София до Кюстендил
 • такси от белите брези София до Кюстендил
 • такси от борово София до Кюстендил
 • такси от бояна София до Кюстендил
 • такси от бъкстон София до Кюстендил
 • такси от витоша София до Кюстендил
 • такси от гео милев София до Кюстендил
 • такси от горна баня София до Кюстендил
 • такси от горубляне София до Кюстендил
 • такси от гоце делчев София до Кюстендил
 • такси от дианабад София до Кюстендил
 • такси от докторски паметник София до Кюстендил
 • такси от драгалевци София до Кюстендил
 • такси от дружба София до Кюстендил
 • такси от зона б-5 София до Кюстендил
 • такси от иван вазов София до Кюстендил
 • такси от изток София до Кюстендил
 • такси от княжево София до Кюстендил
 • такси от красна поляна София до Кюстендил
 • такси от красно село София до Кюстендил
 • такси от лагера София до Кюстендил
 • такси от левски София до Кюстендил
 • такси от лозенец София до Кюстендил
 • такси от люлин София до Кюстендил
 • такси от малинова долина София до Кюстендил
 • такси от манастирски ливади София до Кюстендил
 • такси от младост София до Кюстендил
 • такси от мусагеница София до Кюстендил
 • такси от надежда София до Кюстендил
 • такси от оборище София до Кюстендил
 • такси от овча купел София до Кюстендил
 • такси от павлово София до Кюстендил
 • такси от подуяне София до Кюстендил
 • такси от разсадника София до Кюстендил
 • такси от света троица София до Кюстендил
 • такси от симеоново София до Кюстендил
 • такси от стрелбище София до Кюстендил
 • такси от студентски град София до Кюстендил
 • такси от хиподрума София до Кюстендил
 • такси от хладилника София до Кюстендил
 • такси от център София до Кюстендил
 • такси от яворов София до Кюстендил

трансфер с крайна точка град Кюстендил

 • такси трансфер от Летище София до Хотел Стримон Гардън СПА Кюстендил
 • такси трансфер от Летище София до Комплекс Тихият кът Кюстендил
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Лазур Кюстендил
 • такси трансфер от Летище София до Семеен Хотел Рамира Кюстендил
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Чешмето Кюстендил
 • такси трансфер от Летище София до Розовата къща Кюстендил
 • такси трансфер от Летище София до Почивна станция Пауталия Кюстендил
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Лавега Кюстендил
 • такси трансфер от Летище София до хостел Соната Кюстендил
 • такси трансфер от Летище София до Къща Салмина Кюстендил
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Балкан Кюстендил
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Пауталия Кюстендил
 • такси трансфер от Летище София до Парк Хотел Кюстендил
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Три Буки Кюстендил
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Велбъжд Кюстендил
 • такси трансфер от Летище София до Вила Каза Роса Кюстендил
 • такси трансфер от Летище София до Мансарда Мигева Кюстендил
 • кола с шофьор от София до Късноантична и средновековна крепост Хисарлък Кюстендил
 • кола с шофьор от София до Зоологическа градина Кюстендил
 • кола с шофьор от София до Художествена галерия Владимир Димитров-Майстора Кюстендил
 • кола с шофьор от София до Балнеолечебен курорт Кюстендил
 • кола с шофьор от София до Пиркова кула Кюстендил
 • кола с шофьор от София до Музей Средновековна църква Свети Георги Кюстендил
 • кола с шофьор от София до Античен и средновековен град Пауталия-Велбъжд Кюстендил
 • транспорт с автомобил от София до Църква Свети Мина Кюстендил
 • транспорт с автомобил от София до Римски терми Кюстендил
 • транспорт с автомобил от София до Килийно училище Кюстендил
 • транспорт с автомобил от София до Регионален исторически музей Академик Йордан Иванов Кюстендил
 • транспорт с автомобил от София до Възрожденска църква Свети Димитър Кюстендил
 • транспорт с автомобил от София до Екопарк Езерата Кюстендил
 • транспорт с автомобил от София до Общински театър Кюстендил

Цени на самостоятелни трансфери до популярни дестинации