индивидуален такси трансфер от София до

копривщица

Извършваме трансфери от град София до град Копривщица и обратно от град Копривщица до град София. Копривщица се намира на 12 km от Подбалканския път, източно от София (на 108 km) и от Пирдоп (на 24 km), северно от Пловдив (90 km) и Стрелча (22 km). Градът е разположен в живописната долина по течението на река Тополница, в планински район, централна част на Същинска Средна гора. В Копривщица може да се разгледа характерната възрожденска архитектура на някои от най-запазените и пищно украсени домове от епохата.

 • времетраене: 1 час и 41 минути
 • разстояние: 108 км.
 • Автомобил до 4 пътника цена:
  Ван до 6 пътника цена:
  Микробус до 8 пътника цена:
  Микробус до 16 пътника цена:

Резервирай своя трансфер сега

индивидуални пътнически трансфери до всяка точка в България

Информация за трансфера

Трансферът от София / Летище София до Копривщица или от Копривщица до София / Летище София, включва наем на кола, ван или микробус с шофьор, гориво и пътни такси. Цената за превоза е фиксирана и е за целия автомобил, ван или микробус. Може да поръчате трансфер чрез формата за резервация. Ние ще се свържем с вас за уточняване на детайлите и потвърждение.

трансфер от софия до копривщица

Добре дошли в Копривщица

Ромон от чешми, ухание на билки и горски плодове, сенки от букови и иглолистни гори и пъстри възрожденски къщи се редуват като шарки от черга на мястото наречено Копривщица.
Разположен в Западна България, в живописната долина на река Тополница гр. Копривщица пленява още при самото влизане в пределите му. Ако идвате през лятото, то ще усетите неговата приятна хладина, заради местното северно течение спускащо се от склоновете на Стара планина. Решите ли да гостуване в Копривщица през зимата, ще ви посрещне дебела снежна покривка и кристално студен въздух. Районът изобилства от букови и иглолистни гори. Нашарен е от жълтото на минзухарите, от червеното на горски ягоди и на зрелите малини, накичен е от невероятните черни боровинки и озарен от зеленината на копривата, киселеца и лапада. В горите живеят лисици, елени, глигани и вълци. Небето е пронизвано от полета на скалния орел и на черния щъркел, а по тесните, покрити с загладени камъни, улички се носи упойващ аромат на билки.
Копривщица отстоява на 110 км източно от столицата София и на 24 км в същата посока от Пирдоп, на 90 км северно от Пловдив и на 22 км в същата посока от Стрелча. Предполага се, че градът е получил сегашното си име или от растението коприва и или от гръцкото "копришица", означаващо обор, торище. По време на османското владичество селището се е ползвало с много привилегии. Легендата разказва, че млада жена се заселила тук и започнала да отглежда добитък. Тя получила от султана ферман, чрез който станала владетелка на това място. Турците са наричали града Авраталан – женска поляна, точно заради това. Тукашното население не плащало големи данъци, част от него влизало в редовете на турската армия, поради тази причина са го наричали още "войнишкото село". Независимо от получените привилегии то не успяло да избегне набезите на кърджалиите от 1793 г., 1804 г. и 1809г.
Копривщица е не само част от 100 национални туристически обекта, но и изходен пункт за хижите "Павел Делирадев", "Кръстьо Чолаков" и "Артьовица" в Западната част на Панагюрска Средна гора и за хижите "Богдан", "Барикадите", "Чавира" и ТВК "Бунтовна" в Източната част на планината. В района се намира тракийската резиденция "Смиловене". Характерно за градежа ѝ, че той е същият като на средновековните български столици Плиска и Преслав. Предполага се, че е издигната преди 2600г. До нея се стига по черен път. Друга интересна местност са "Сополивите камъни", намиращи се на 5,5 км от града. Наречена е така защото през 17-19 век много от мъжете са отивали на гурбет и жените и майките им са ги изпращали със сълзи на очи.
Самият град е забележителен със своята възрожденска архитектура. Архитектурно-историческият резерват работи без почивен ден през цялата година, като през зимата работното време е от 10 до 17 часа, а през лятото от 9,30 до 17,30 часа. Тук може да видите характерните къщи за периода на Възраждането като Старирадевата, Павликянската, която е единствената запазена къща от преди Кърджалийското време, Догановата, Млъчковата, Марковата, Чалъковата.
В града е имало над 40 чешми, но не всички от тях са запазени. Обикновено са каменни. Техни представители са – Керековата датирана от 1751 г., Мирчовата от 1857 г., Моравеновата от 1843 г. и Беневата от 1850г. В града има няколко музея:
– къща музей на писателя Любен Каравелов
– къща музей на поета Димчо Дебелянов
– къща музей на революционера Тодор Каблешков
– къща музей на революционера Георги Бенковски
– Ослековата къща, която е превърната в Етнографски музей
– къща музей на търговеца Петко Лютов
Наред с тях не пропускайте да посетите катедралната църква в центъра на града "Успение Богородично", която искри в своя син цвят. Тя е най-старата църква в Копривщица и представлява вкопана в земята трикорабна базилика. Понеже се оказала малка за вярващите в двора ѝ през 1835 г. е построена втора "Свети Николай", както и два метоха на Хилендарския и на Рилския манастири. Може да направите снимки пред читалището "Хаджи Ненчо Палавеев", построено през 1869 г. и пред взаимното училище, което е второто по българските земи след Габровското. Носи името на Светите братя "Кирил и Методий" и е издигнато през 1837 г.
Разгледайте Костницата с останките на загиналите копривщенци по време на въстанието от 1876 г. и Мостът на първата пушка или още Калъчовия пост, на който на 20.04. се дава началото на Априлското въстание, предвестник на Българското освобождение и причина за Руско-турската война от 1877-78 г.
В града има приятни малки семейни хотели и къщи за гости, както и уютни механи и ресторантчета, които ще ви предложат традиционни български ястия.
В околността може да видите няколко водопада. Първият от тях се намира на 11 км и се нарича "Пеперудата". Разположен е между село Антон и гр. Клисура, до Подбалканския път и е висок 20 м. Намира се на завой. Има възможност да паркиране и е чудесно място за почивка. На 12 км е водопад "Канарата". Разположен е в района на хижа "Бунтовна" до Стрелча. Но достъпа до него е законово ограничен и се изисква писмено разрешение. Теренът е труден, няма пътека, а само хлъзгави скали. На 13 км отстоява водопад "Скока". Намира се в Стара планина над град Клисура. Височината на пада му е 35 м и се спуска на три стръмни места. До него се стига пеша за четири часа, тръгвайки от гр. Клисура. Теренът е труден, трябва да се внимава заради стръмните и влажни скали.
На 15 км от Копривщица се намира минералният плаж "Бачето", представляващ открит комплекс с басейни лековита вода. На 16 км е Еленската базилика. Това са руини на унищожения манастир "Свети Илия". Манастирът е бил действащ до 1700 г., когато е разрушен от турците. Базиликата е обявена за национален паметник на културата. На същото разстояние се намира резерват "Царичина". Той разполага с голямо разнообразие от растителни и животински видове, сред които горски и субалпийски екосистеми на надморска височина от 700 до 2198 м. Друг резерват, отстояващ на 20 км е Баотин – царството на бука.
Ако след тези забележителности разполагате с още време отбийте се до гр. Панагюрище отстояващ на 20 км от Копривщица и до най-известната тракийска гробница Старосел намираща се 21 км, която е най-мащабният до този момент тракийски царски комплекс с мавзолей. Датира от край на 5 и началото на 4 век пр.н.е. Състои се от шест подмогилни храма. За туристите са достъпни големият храм Четиньова могила и храм Хоризонт.
Но преди да си тръгнете от този великолепен възрожденски град, за да разгледате изброените забележителности, отпийте от водата, течаща от старите чешми, и се сдобийте със сувенир, който ще поддържа пъстър като шарка от черга спомена за Копривщица в забързаното ви ежедневие.

трансфер с начална точка град София

 • такси трансфер от Хотел Анел София до Копривщица
 • такси трансфер от хотел ИнтерКонтинентал София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел мейсън София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Маринела София до Копривщица
 • такси трансфер от София Хотел Балкан до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Холидей Ин София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Арена Ди Сердика София до Копривщица
 • такси трансфер от Гранд Хотел София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Емирейтс Апарт Резидънс София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Сенс София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Хилтън София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел All Seasons Residence София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Рамада София до Копривщица
 • такси трансфер от Бутик Хотел Кристал Палас София до Копривщица
 • такси трансфер от Best Western Premier Sofia Airport Hotel до Копривщица
 • такси трансфер от Best Western Plus Expo Hotel София до Копривщица
 • такси трансфер от Рослин Тракия Хотел София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Феста София до Копривщица
 • такси трансфер от BW Premier Collection City Hotel София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Легенди София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Силвър София до Копривщица
 • такси трансфер от Земята и Хората Хотел & СПА София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Даунтаун София до Копривщица
 • такси трансфер от Арт Хотел София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Метрополитън София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Света София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Триада София до Копривщица
 • такси трансфер от Суит Хотел София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Вега София до Копривщица
 • такси трансфер от Бест Уестърн Плюс Бристол Хотел София до Копривщица
 • такси трансфер от Rosslyn Central Park Hotel София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Хил София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Мария Луиза София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Европа София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел КООП София до Копривщица
 • такси трансфер от спа Хотел Драгалевци София до Копривщица
 • такси трансфер от София Резидънс Бутик Хотел до Копривщица
 • такси трансфер от Бутик Хотел Каса Бояна София до Копривщица
 • такси трансфер от Оливс сити хотел София до Копривщица
 • такси трансфер от Парк хотел Витоша София до Копривщица
 • такси трансфер от Бутик Хотел Ле Фльор София до Копривщица
 • такси трансфер от VIKO Boutique Apart Hotel София до Копривщица
 • такси трансфер от Park Hotel & Spa Boyana София до Копривщица
 • такси трансфер от Царско Село Спа Хотел София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Сателит София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Грами София до Копривщица
 • такси трансфер от 6аTо Спа Хотел София до Копривщица
 • такси трансфер от Хотел Женева София до Копривщица
 • такси от летище София до Копривщица
 • такси от централна автогара София до Копривщица
 • такси от централна гара София до Копривщица
 • такси от банишора София до Копривщица
 • такси от белите брези София до Копривщица
 • такси от борово София до Копривщица
 • такси от бояна София до Копривщица
 • такси от бъкстон София до Копривщица
 • такси от витоша София до Копривщица
 • такси от гео милев София до Копривщица
 • такси от горна баня София до Копривщица
 • такси от горубляне София до Копривщица
 • такси от гоце делчев София до Копривщица
 • такси от дианабад София до Копривщица
 • такси от докторски паметник София до Копривщица
 • такси от драгалевци София до Копривщица
 • такси от дружба София до Копривщица
 • такси от зона б-5 София до Копривщица
 • такси от иван вазов София до Копривщица
 • такси от изток София до Копривщица
 • такси от княжево София до Копривщица
 • такси от красна поляна София до Копривщица
 • такси от красно село София до Копривщица
 • такси от лагера София до Копривщица
 • такси от левски София до Копривщица
 • такси от лозенец София до Копривщица
 • такси от люлин София до Копривщица
 • такси от малинова долина София до Копривщица
 • такси от манастирски ливади София до Копривщица
 • такси от младост София до Копривщица
 • такси от мусагеница София до Копривщица
 • такси от надежда София до Копривщица
 • такси от оборище София до Копривщица
 • такси от овча купел София до Копривщица
 • такси от павлово София до Копривщица
 • такси от подуяне София до Копривщица
 • такси от разсадника София до Копривщица
 • такси от света троица София до Копривщица
 • такси от симеоново София до Копривщица
 • такси от стрелбище София до Копривщица
 • такси от студентски град София до Копривщица
 • такси от хиподрума София до Копривщица
 • такси от хладилника София до Копривщица
 • такси от център София до Копривщица
 • такси от яворов София до Копривщица

трансфер с крайна точка град Копривщица

 • такси трансфер от Летище София до Чолаковата къща Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Комплекс Дюлгерите Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Астра Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до ГОЗБАРОВА къща за гости Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Семеен хотел Бащина къща Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Хаджиите Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Парк-хотел Орлов камък Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Семеен хотел Калина Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Хаджи Нейковите къщи за гости Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Семеен хотел Бащина стряха Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Хотел Рай Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Тодорини къщи Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Маврудиева къща Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Терзийски Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Планински рай Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Стаи за гости Златният телец Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Семеен хотел Панорама Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Болярка Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Мечта Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Сарафова къща за гости Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Траянова Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Дона Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Боби Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Ненчова къща за гости Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Дарина Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Боримечковата къща Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Янко Кехая Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Семеен хотел Джоголановата къща Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Семеен хотел Чучура Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Ценови Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Роден дом Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Конака Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Денис Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Стела Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до Къща за гости Еделвайс Копривщица
 • такси трансфер от Летище София до хотел Биопойнт Копривщица
 • кола с шофьор от София до Архитектурно-исторически резерват Копривщица
 • кола с шофьор от София до Екопътека Тракийски могили Копривщица
 • кола с шофьор от София до Пътека на здравето Копривщица
 • кола с шофьор от София до Къща-музей Лютова къща Копривщица
 • кола с шофьор от София до Къща-музей Ослекова къща Копривщица
 • кола с шофьор от София до Калъчевият мост Копривщица
 • кола с шофьор от София до Къща-музей Димчо Дебелянов Копривщица
 • кола с шофьор от София до Паметник Георги Бенковски Копривщица
 • кола с шофьор от София до Жив музей Копривщица
 • кола с шофьор от София до Къща-музей Тодор Каблешков Копривщица
 • кола с шофьор от София до Родната къща на Найден Геров Копривщица
 • кола с шофьор от София до Паметник Констница на Априлци Копривщица
 • кола с шофьор от София до Църква Успение Богородично Копривщица
 • транспорт с автомобил от София до Къща-музей Яко Доросиев Копривщица
 • транспорт с автомобил от София до Паметник Любен Каравелов Копривщица
 • транспорт с автомобил от София до Керекова чешма Копривщица
 • транспорт с автомобил от София до Читалище Хаджи Ненчо Палавеев Копривщица
 • транспорт с автомобил от София до Мемориален комплекс Братска могила Копривщица
 • транспорт с автомобил от София до Църква Свети Николай Копривщица
 • транспорт с автомобил от София до Павликянска къща Копривщица
 • транспорт с автомобил от София до Пеевска чешма Копривщица
 • транспорт с автомобил от София до Моравенова чешма Копривщица
 • транспорт с автомобил от София до Любчова чешма Копривщица
 • транспорт с автомобил от София до Паметник на Найден Геров Копривщица
 • транспорт с автомобил от София до Паметник на Антон Иванов Копривщица
 • транспорт с автомобил от София до Паметник на Иван Врачев Копривщица

Цени на самостоятелни трансфери до популярни дестинации