индивидуален такси трансфер от Пловдив до

стара загора

Извършваме трансфери от град Пловдив до град Стара Загора и обратно от град Стара Загора до град Пловдив. Градът е разположен в Старозагорското поле – източната част на Горнотракийската низина, заключена между Сърнена Средна гора, Светиилийските възвишения, Манастирските възвишения, Сакар планина и Чирпанските възвишения, край река Бедечка със средна надморска височина 196 м. В града се намира най-старият в Тракия български театър – Драматичен театър "Гео Милев", античният Форум на Августа Траяна, а на 14 км от центъра на града е разположен националният балнеологичен курорт Старозагорски минерални бани. През 1925 г. е открита втората след София опера в страната – Южнобългарската опера (днес Държавна опера Стара Загора), а през 1895 г. – първият градски парк от европейски тип в България - Аязмото. В града се намират още и Музеят на религиите и Музей "Неолитни Жилища".

 • времетраене: 1 час и 40 минути
 • разстояние: 105 км.
 • Автомобил до 4 пътника цена:
  Ван до 6 пътника цена:
  Микробус до 8 пътника цена:
  Микробус до 16 пътника цена:

Резервирай своя трансфер сега

индивидуални пътнически трансфери до всяка точка в България

Информация за трансфера

Трансферът от Пловдив / Летище Пловдив до Стара Загора или от Стара Загора до Пловдив / Летище Пловдив, включва наем на кола, ван или микробус с шофьор, гориво и пътни такси. Цената за превоза е фиксирана и е за целия автомобил, ван или микробус. Може да поръчате трансфер чрез формата за резервация. Ние ще се свържем с вас за уточняване на детайлите и потвърждение.

трансфер от пловдив до стара загора

Добре дошли в Стара Загора

За него казват, че е градът на липите, поетите и правите улици. Аз ще добавя към това, че е "градът история". Стара Загора ще ви покори с климата, с музеите, с галериите, с парковете и с останките си от древността.
Разположен в Старозагорското поле, което е източната част на Горнотракийската низина, край река Бедечка, той е един от основните икономически центрове и основен транспортен възел на Южна България. Отстоява на 209 км по шосе и на 250 км по жп линия от столицата София. Близо да него са градовете Сливен, Ямбол и Бургас. Климатът е преходно-континентален с лек средиземноморски полъх. Зимата е мека, заради Средна гора, която е преграда за студените северни и североизточни ветрове. Това дава възможност в района да виреят рядко срещаните в България растителни видове като магнолия, кедър, смокиня, лавър, нар, бадем, райска ябълка и кипарис.
Стара Загора е един от най-древните градове в света, носейки през вековете, в зависимост чие владение е, различни имена – Берое, Августа Траяна, Иринопол, Боруй, Верея, Ески Загра, Железник. Най-ранните следи от цивилизация в града се отнасят към края на седмото хилядолетие. През 1968 г. са открити неолитни жилища, датирани от средата на шестото хилядолетие. Тези жилища са най-запазените и с най-богат фонд в Европа. Превърнати са в Музей на Неолитните жилища. Може да видите различни артефакти от този и другите исторически периоди, свързани с историята на града и околността му и в Регионалния исторически музей, чийто брой на предметите надхвърля 120 000. Античният град Берое е основан от траките преди 2500 години. През 46 година е присъединен към Римската империя. През 106 г. император Траян му дава правото на самоуправление и го преименува на Августа Траяна. Така градът се превръща във втори икономически, културен и административен център в провинцията, след Филипопол. През 705 г. областта Загоре влиза в пределите на Първото българско царство като дар на Хан Тервел от византийският император Юстиниан Втори, заради оказаната помощ при възстановяването последния отново на престола в Константинопол. Хан Тервел оказва помощ на империята отново през 717 г. с голяма войска, която разбива многохилядната арабска армия, обсадила столицата на Византия. През 784 г.а градът отново е под византийска власт. Императрица Ирина го посещава заедно със сина си Константин. По нейна воля е преименуван на Иринопол. През 812 г. Иринопол е завладян от българите и те му връщат старото име. В края на 10 век вече носи името Боруй, видоизменена форма на тракийското Берое. Завладян е от турците през 1372 година, при втория техен поход и те го наричат Ески Загра.
Днешният град е благоустроен. Опасан е от зеленина и през късна пролет въздухът му е наситен от аромата на цъфтящите липи. Разходете се в първия парк от европейски тип в България наречен "Аязмото". Тук има игрища за бадминтон, зоопарк, на чийто вход ви посрещат две каменни мечки, понеже по традиция в зоопарка успешно се развъжда кафявата мечка. В границите му се намира и средновековният манастир "Свети Теодор Тирон", в чието подземие има скала, от която извира светена вода. Пак тук са "Залата на смеха" с десетте криви огледала и една от обсерваториите на връх "Втория баир". Ако тази обсерватория не ви е достатъчна, то Народната обсерватория "Юрий Гагарин" ще задоволи жаждата ви за досег до звездите. Открита е в годината на полета на първия космонавт. Тук се провеждат курсове за астрономи-любители.
Друг парк е "Пети октомври" известен още като "Градската градина". Подходящ е за отмора с пейките и шадраваните си и забавен с голямата си шахматна дъска. Място за отдих е и езерото "Загорка". Намира се в парк "Бедечка". Езерото е изкуствено и е дом на диви патици и други водолюбиви птици. Има възможност за спортен риболов, разходка с лодки и водни колела, корабомоделизъм и триатлон. До езерото е вековният чинар, чиято възраст е 670 години.
Освен с парковете си градът е богат на музеи и на галерии. Притегателен е античният форум "Августа Траяна", който е открит случайно след строителни работи в района на Съдебната палата. Форумът включва – западната порта на античния град, части от два вида крепости стени антична и средновековна, крайградски ров, площадно пространство с място за императорска конна статуя, амфитеатрален аудиториум, част от една от главните улици и южната фасада на градските стени. В днешно време се ползва за редица балетни, оперни и фестивални прояви, като за тази цел са изградени трибуни за зрителите. Споменах по-горе за Регионалния исторически музей и Музея на Неолитните жилища. Освен тях интересен е Музеят на религиите, помещаващ се в Ески джамия позната още като джамията на Хамза Бей. Това средновековна сграда в центъра на Стара Загора. Според учените на нейно място някога е имало тракийско и римско светилище, а след това през 10 век е била издигната еднокорабна църква.
За любителите на пивото са отворени вратите на музея на бирата "Загорка". За туристите е организирана обиколка в пивоварната и представяне на различни видове наливане на бира от барман и възможност да вкусите нефилтрирана бира, единствено в рамките на обиколката.
В Хилендарския метох, в двора на храма "Свети Димитър", разгледайте различните експозиции, като главната от тях е свързана с Васил Левски. Наред с метохът интересни са къщите музеи "Гео Милев", Хаджиангеловата къща "Градски бит 19 век" и Балабановата къща, представяща експозицията на старозагорските занаяти от края на 19 век.
Направете снимки пред Мемориален комплекс "Бранителите на Стара Загора", който част от Стоте национални туристически обекта. Открит е през 1977 г. по случай 100 години от боевете при връх Шипка. До него се стига по 100 стъпала. Разгледайте сградата на най-стария в Тракия български театър "Гео Милев" и сградата на втората опера в страната, след тази в София.
В Стара Загора има много галерии, в които могат да се видят творби на живописта, пластиката, иконописта, на приложното и на класическото изкуство. В града са изградени няколко църкви – "Въведение Богородично", "Свети Димитър", "Свети Никола Чудотворец", "Света Троица", "Свети Паисий Хилендарски", "Св.св. Кирил и Методий и "Свети Теодор Тирон".
На 4 км от града се намира "Берекетската могила". Счита се за най-голямото праисторически селище в Европа. Висока е 17,5 метра. Около самата могила има културен пласт с дебелина от един до три метра. Първите обитатели са дошли тук през ранния неолит, като селището е било населявано с малки изключения до Средновековието. В началото на 70-те години на ХХ в. източно от могилата е открит некропол, отнасящ се към ранната бронзова епоха. Открити са 78 гроба с богат предметен инвентар като керамични съдове, накити, меден връх на стрела, медна кама и други.
На 14 км от Стара Загора се намират Старозагорските минерални бани. Тук, наред с хотелите в града, са построени над 20 такива. Отсядайки в тях ще можете да се насладите пълноценно на почивката си. В центъра на курорта е открита праисторическа селищна могила от 6-4 хилядолетие пр.н.е. Тук са и разкопките на древноримската минерална баня. а на 6 км югоизточно в местността "Мечи кладенец" се намират най-старите медни рудници в Европа, датирани от края на 5 хилядолетие.
Край курорта е и местността "Богородична стъпка". Място, което се счита за свято и лековито. Представлява скално образувание, наподобяващо отпечатък от женско стъпало. Има и параклис.
Градът на липите, поетите и правите улици ви предлага приключение. Дали ще се разхождате в парковете му или сред вълнуващите останки от древността, дали ще пиете кафе или халба от известната старозагорска бира, дали ще запалите свещ в една от църквите му или ще се насладите на музея на религиите не е от значение. От значение е да приемете приключението, което мястото известно някога като Берое и Августа Траяна, ще ви предложи.

трансфер с начална точка град Пловдив

 • такси трансфер от Резиденция Сити Гардън Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Landmark Creek Hotel & SPA Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Алианс Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Capital City Center Apart Residence Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Лайпциг Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от хотел Рамада Пловдив Тримонциум Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от хотел Новиз Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Гранд Хотел Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Парк Хотел Санкт Петербург Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Марица Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Holiday Inn Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Кендрос Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Park & Spa Hotel Markovo Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Бутиков хотел Борис Палас Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Сити Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел & СПА Империал Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от хотел Норд Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Стар Хотел България Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Плаза Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Севън Хилс Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Парк Хотел Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Его Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Бизнес Хотел Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Габи Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Алафрангите Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Авион Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Одеон Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Острова Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от хотел Даунтаун Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел BLVD 7 Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Бордо Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Бел Вил Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Венис Хаус Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Мирена Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел СПС Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Арт хотел Дали Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Капри Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Бутиков хотел Евмолпия Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от хотел Филипополис Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Алюр Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Гломикробус Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Родопи Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Чиирите Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Реал Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Hotel Cabana SPA & Relax Bar Пловдив до Стара Загора
 • такси трансфер от Хотел Тракарт Резиденс Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал Беломорски Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал въстанически Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал западен Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал захарна фабрика Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал изгрев Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал индустриална зона Пловдив до Стара Загора
 • такси от институт по овощарство Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал каменица 1 Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал каменица 2 Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал коматево Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал кършияка Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал кючук париж Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал мараша Пловдив до Стара Загора
 • такси от марица север Пловдив до Стара Загора
 • такси от младежки хълм Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал остромила Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал прослав Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал саут сити Пловдив до Стара Загора
 • такси от старият град Пловдив до Стара Загора
 • такси от сточна гара Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал съдийски Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал тракия Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал филипово Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал христо смирненски Пловдив до Стара Загора
 • такси от централна гара Пловдив до Стара Загора
 • такси от център Пловдив до Стара Загора
 • такси от квартал южен Пловдив до Стара Загора
 • такси от международен панаир Пловдив до Стара Загора
 • такси от мол марково тепе Пловдив до Стара Загора

трансфер с крайна точка град Стара Загора

 • такси трансфер от Летище Пловдив до Парк-Хотел Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Ефир Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Верея Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Форум Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до хотел Мериан Палас Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Палас Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Армира Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до СПА хотел Калиста Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Извор Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Траяна Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Роза Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Ла Рока Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Езерото Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Зорница Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Семеен хотел Кавръкови Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Арт Хотел Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Семеен Хотел Жак Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Къща за гости Симона Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Тангра Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Уникато Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Рай Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Ески Заара Хостел Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Елеганс Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Железник Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Чар Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хостел Пенев Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Хотел Мотто Стара Загора
 • такси трансфер от Летище Пловдив до Best Boutique Hotel Стара Загора
 • кола с шофьор от Пловдив до Зоологическа градина Стара Загора
 • кола с шофьор от Пловдив до Езерото на Минерални бани Стара Загора
 • кола с шофьор от Пловдив до Античен форум Августа Траяна Стара Загора
 • кола с шофьор от Пловдив до Парк Бедечка Стара Загора
 • кола с шофьор от Пловдив до Музей Неолитни жилища Стара Загора
 • кола с шофьор от Пловдив до Архитектурен комплекс Музей на религиите Стара Загора
 • кола с шофьор от Пловдив до Храм Свети Николай Чудотворец Стара Загора
 • транспорт с автомобил от Пловдив до Регионален исторически музей Стара Загора
 • транспорт с автомобил от Пловдив до Астрономическа обсерватория Юрий Гагарин Стара Загора
 • транспорт с автомобил от Пловдив до Храм Света Троица Стара Загора
 • транспорт с автомобил от Пловдив до Държавна опера Стара Загора
 • транспорт с автомобил от Пловдив до Художествена галерия Стара Загора
 • транспорт с автомобил от Пловдив до Стадион Трейс арена Стара Загора
 • транспорт с автомобил от Пловдив до Регионална библиотека Захарий Княжески Стара Загора

Цени на самостоятелни трансфери до популярни дестинации